Av og til er det trivelig å komme seg bort et par dager, og for oss fotografer er det også interessant å se nye motiver. Litt inspirasjon er alltid av det gode, og nye steder er positive i så måte. Av den grunn så vi etter om det var noen gode tilbud på billetter med fly fra Torp i Sandefjord, som av en eller annen grunn heter Oslo-Torp i alle reiseruter.

Ryan Air hadde tilbud på en tur til den polske byen Poznan, og det kostet i utgangspunktet under 400 kroner for både kona og meg. Med andre ord forholdsvis billig, så vi benyttet sjansen. Via Hotels.com bestillte vi også hotell, og valgte Don Prestige Residence, som lå tre minutters gange fra gamlebyen og den gamle markedsplassen, og som ellers var svært sentralt plassert i forhold til det meste. Vi fikk et rom i 6. etasje, men likevel var støyen fra triikkene i gaten på utsiden godt hørbar. Ikke så mye at det var noe problem, men en lyd vi hadde klart oss godt uten. Utover det var hotellet helt greit, selv om rengjøringen ikke var helt strøken hver eneste dag.

Poznan er en av Polens eldste byer, og dermed er det en hel del å se i byen. Den gamle markedsplassen er svært godt kjent, og alle har jo sett de svært berømte husene som er å finne der.

kafe-i-poznan

Fra en kafe i Poznan

På bildet under sees noen av disse husene, og fasadene er jo spektakulære i forhold til hva som er vanlig i Norge. Imidlertid er svært mye forfallent. Fasadene flasser, vinduer er knust og «halve sentrum» er ubebodd. Etter sigende er dette et jusridisk problem, siden ingen kan gjøre noe med noe som helst uten eiernes tillatelse, og ingen vet nødv3endigvis hvem som eier disse bygningene heller. Men, til så lenge er det i det minste fint å se på.

den-gamle-markedsplassen-i-poznan-polen

may-britt-i-poznan

May-Britt koser seg med lunsj