De fleste av oss har vel noen gamle bilder vi er glade i, og noen av disse er kanskje skadd. Det kan være striper, rivemerker, søl på bildene – i det hele tatt – mye kan skje med et bilde etter mange år.

Originalfoto

Original

Det er jo enkelt å se at dette bildet er noen år gammelt, og det har da også fått «juling» av tidens tann. Den brun-gule fargen, som også kalles sepia, er noe mange liker, særlig på gamle bilder. Denne er enkel å ta bort dersom noen skulle ønske det, men jeg synes den er helt grei her. Faktisk legger jeg ofte på litt sepiatoning på nye sort/hvitt bilder jeg lager an gang imellom.

Derimot kan vi tydelig se striper og brettemerker på dette bildet, og de er ikke hyggelig å ha der dersom man ønsker bildet på veggen eller i ramme en eller annen plass. Men disse kan tas bort og bilde restaureres.

Redigert og restaurert bilde

Redigert og restaurert bilde

 

På dette bildet er alle striper og andre skader tatt bort, men her var det ønsket at bildet fortsatt skulle se gammelt ut, slik at det ikke er gjort noe med sjerping, tonekorrigering og den slags ting.

Har du et slikt behov?

Dersom du har behov for å få restaurert gamle bilder som har fått skader, ta kontakt med meg, og jeg kan restaurere bildet for deg. Det er selvsagt umulig å si en pris på en slik jobb, siden bilder jo er svært forskjellige, både på størrelse og utseende – og ikke minst – skadene varierer fra ikke mulig å gjøre noe med til ren plankekjøring. Bildet over er typisk en jobb til rundt 500 kroner.